2011.03.09.
16:25

Írta: Somebody

"A HP elvesztette a lelkét" állítja az igazgató, aki a nyomtatóból is okostelefont akar csinálni

A három nagy mobilos platform – az Android, az iOS, és a BlackBerryk – mellett bizony nehéz figyelemhez jutnia a Palm-HP-nak, pedig egykoron a kéziszámítógép (vagy PDA) fogalma egyet jelentett a Palm márkanévvel. Azt, hogy az Apple és a Google színre lépése mennyire megnehezítette a cég életét, jól mutatja, hogy egy éve megvette őket a HP, azóta pedig már meg is váltak a kicsit megkopott márkanévtől, és egyszerűen HP néven futnak.

A webOS-t
futtató
HP Veer
és TouchPad

 Az életben maradáshoz (a HP-Palm piaci részesedése a mobilok között 1,3% és egyre csökken) pedig minden eszközt megragadnak, hogy saját platformjuk – a webOS – megragadjon a vásárlók fejében. Frissiben kinevezett igazgatójuk, Leo Apotheker, amikor épp nem samsungi őszinteséggel nyilatkozik saját cégéről (mint pl. "A HP elvesztette a lelkét"), vad álmokat sző arról, hogy jövőre már minden HP-terméken – tehát telefonokon, táblagépeken, asztali PC-ken, de még nyomtatókon is – webOS fog futni.

 Asztali számítógépre mobil(os gyökerekkel rendelkező) op.rendszert rakni nem az ördögtől való gondolat. Az Apple Mac OS X rendszerének következő verziója, az Oroszlán (na jó, Lion) nagy dérrel-dúrral beharangozott újításai nagy részben nem mások, mint az iOS-ből átvett funkciók. Elvégre a legtöbb felhasználó egyszerűségre, könnyű kezelhetőségre vágyik, és nem találni primitívebb egyszerűbb felületet mondjuk internetezésre, mint egy iPad, vagy akár a Galaxy Tab.

Balra az iPad,
jobbra az új Mac OS X
– mint két tojás

A jövőben tehát valószínűleg egyre többször fogjuk látni, hogy az egyszeri internetező nem a Windowst indítja el a gépén, hanem mondjuk a webOS-t. Sőt, Apotheker elmondása szerint hamarosan olyan helyen is találkozni fogunk a cég rendszerével, ahol nem is gondoltuk volna. Kiváncsian várjuk, hogy a HP a feledésbe merülés elleni harcban milyen okostévével, okoshűtővel, okoskamerával rukkol elő.

Szólj hozzá!

Címkék: apple hp webos mac os x lion

A bejegyzés trackback címe:

https://akut.blog.hu/api/trackback/id/tr962725263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása