2011.02.15.
20:42

Írta: Somebody

A HTC piacra dobja a Salsát és Chachát, ezredmásodperceket spórol a FB-függőknek

A barcelonai Mobile World Congressen a gyártók nem csak a kétmagos procikkal, hatalmas kijelzőkkel, és 3.0-ás androidokkal tarolnak, most például a HTC szúrta ki a szemünk régóta rebesgetett szocializálódásra kiehegyezett kütyükkel: név szerint a teljes érintőképernyős Salsával (balra) és a QWERTY-s Chachával (jobbra). 

 A Facebook-mobilok alatti rendszer maga Android 2.4. A rajta futó szokásos HTC Sense felület látszik, kicsit még facebookosabbra van spékelve. A nagy különbség az eddig okostelefonok és a HTC újdonságai között az alsó sávban éktelenkedő F-logós gomb. Erről úgy halljuk, környezetfüggően más-más funkcióra visz, vagyis éppen aktuális tevékenységünket oszthatjuk meg egy gombnyomással vele (amire a kis Facebook-logó körül pulzáló fény figyelmeztet), míg hosszan nyomva a közösségi alkalmazáshoz visz a bilentyű.

Az egyéb technikai jellemzőket illetően a mobilok az okostelefonok középmezőnyébe tartoznak (600 MHz-es processzor, 5 megapixeles kamera hátul, VGA elöl), a felbontása mindkét képernyőnek 430 x 320 pixel, ami a teljes billentyűzetes Chacha esetében már egy jó felbontásnak számít, míg a Salsánál elmegy. És mi a FB-telefonok jövője?

"Több tucat Facebook-mobil idén"

Tavaly Mark Zuckerberg Facebook-főnök még azt nyilatkozta, nem fognak kifejezetten a közösségi oldalnak gyártott mobilokat forgalmazni. A ma kiadott videójából kiderül, hogy nem is csúsztatott nagyot. Nem, hogy nem gyártanak eszközöket – a stragégiájuk, hogy minden okostelefonba integrálják a Facebook funkcióit. Sőt, Zuckerberg szerint ma még csak az új generációs kütyük első hullámát láttuk, és az év végéig több tucat új mobil fog piacra kerülni, ilyen, vagy ehhez hasonló közösségi integrációval. Mark beszéde a lenti videóban.

Forrás: Engadget

Szólj hozzá!

Címkék: facebook htc android salsa chacha

A bejegyzés trackback címe:

https://akut.blog.hu/api/trackback/id/tr632663865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása