2011.03.07.
20:34

Írta: Somebody

Beindulnak az iPhone 5 pletykák, a fanboyok barátnői elhanyagolva érzik magukat

Megjelent az iPad 2, így az Apple-termékek megszállotjai természetszerűleg rávetették magukat a következő nagy dobásra, az új generációs iPhone-ra (az egyszerűség kedvéért nevezzük most iPhone 5-nek). Az almás márka rendszeres frissítési ciklusa szerint a március az iPad, a május az iPhone, a szeptember az iPod megújulásának hónapja, különféle "megbízható források" jóvoltából pedig máris szárnyra kaptak az egymásnak ellentmondó pletykák.

1. Az iPhone 5 nagyobb lesz

Ezt a szóbeszédet a jobb oldali kép inspirálta (vagy épp fordítva), amit az iDealsChina nevű, eddig megbízható pletykákat szolgáltató portál hozott nyilvánosságra. Igaz, ami igaz, az iPhone kijelzője egyre kisebbnek tűnik a konkurencia egyre nagyobb mostrumai mellett, amilyen például a HTC Evo, vagy a HD7. Jóllehet, Steve Jobs nemrég még elutasítóan vélekedett a 4 hüvelykes telefonokról:

Az már majdnem akkora, mint egy terepjáró. Terepjárót akarsz hordani a zsebedben?

De májusig még meggondolhatja magát.

2. Az iPhone 5 alumínium hátú lesz, valahogy így:

Ez az összes pletyka közül a legvalószínűbb – aki még emlékszik az iPone 4 bejelentése utáni antennabotrányra, sejtheti, hogy az Apple inkább nem akar belemenni egy újabb kockázatos formatervbe, és az antennákat visszapakolja a hátlap mögé. Az alumíniumból készült hátlap mellett szól továbbá, hogy nem karcolódik és nem gyűjti olyan szorgalmasan az ujjlenyomatokat, mint a jelenlegi szifon üvegháta. A rádiójelek a hírek szerint a műanyagból készülő fekete Apple-logón át közlekednének.

3. Az iPhone 5-ben kicsúsztatható QWERTY-billentyűzet lesz

Egyes híesztelések szerint az Apple egyszerre három lehetséges iPhone-utódot tesztel, melyek közül egy kicsúsztatható, fizikai billentyűzettel is fel van vértezve. Normális esetben gondolkodás nélkül söpörnénk le a feltételezést, hogy az érintőképernyők vonzásában élő cég akár egy gombbal is többet rak a telefonjára, mint feltétlenül szükséges, de az információt szállító portál korábban többek között az új iPod nano paramétereit is. (A kép illusztráció, és a már most is kapható Keyboard Buddy Case-t ábrázolja)

4. Az iPhone 5 kisebb (is) lesz

Nem elképzelhetetlen az sem, hogy az Apple az új verzióval betör az olcsóbb okostelefonok piacára is – egy kisebb, lassabb modellel. Az ezt híresztelők az iPod mini és iPod nano sikerével példálóznak, amik olyan sikerkarriert futottak be, hogy sikeresebbek lettek, mint nagyobb méretű testvéreik. De már Apple-vezetők is nyilatkozták, hogy a cég nem kívánja kihagyni a piac egy szegmensét sem, márpedig a belépő szintű okostelefonokra nagy a kereslet.

Ami biztos

Amit a fentiekkel szemben biztosan tudhatunk, hogy Jobs nem hagyja az iPhone-t lemaradni az okostelefonok teljesítmény-versenyében, így szinte biztos, hogy az új telefonba is az iPad 2-ben bemutatkozó kétmagos A5 processzor kerül. Valószínű kerül a készülékbe NFC chip is, ami az üzletekben mobillal fizetést teszi lehetővé. Vagy lehet, hogy valami teljesen más lesz benne – elvégre az Apple-ről van szó.

1 komment

Címkék: apple iphone iphone 5

A bejegyzés trackback címe:

https://akut.blog.hu/api/trackback/id/tr772719720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hanna Turcsányi 2015.01.17. 08:20:26

Ez nem igaz!
Nekem is volt iphone5 telefonom.
És nem eggyáltálán nem kisebb mint az iphone4 vagy4s.
És eggyáltalán nem lassabb!
Miért kell kritizálni folyton az Apple-t?
Nem lehetne belátni,hogy az iphone magasan a legjobb telefon?
süti beállítások módosítása