2011.03.30.
16:57

Írta: Somebody

A Softbank ingyen telefonokkal látja el a japán katasztrófa árváit, ellátást ad, pótolja az iPhone-okat

A japán tsunami s az azt követő tüzek, nukleráis katasztrófák után a szigetországban elkél minden segítség, távolságtól függetlenül. Így, vagy úgy, nemes dolog csatlakozni a térséget segítő akciókhoz, és talán senki sem csinálja ezt úgy, mint a japán mobilszolgáltató, a Softbank, illetve annak vezérigazgatója, Masayoshi Son.

Az úriember az imént látogatta meg a fukusimai atomszerencsétlenség által leginkább érintett várost, Tamurát, ahol bejelentette, hogy cége fedezi egy évi költségét (étel és szállás) és munkát ad a katasztrófasújtotta övezetben élők közül 1200 embernek Takeo-ban (kb 700 km-re Fukusimától).

Son azonban itt nem állt meg, saját twitter-feedjén gyűjti a közösség által fontosnak ítélt kezdeményezéseket az áldozatok megsegítésére: a "Let's Do It" kampány keretében a követők ötletei közül a legtámogatottabbakat a Softbank megvalósítja. Itt bukkant fel az a kezdeményezés, hogy a cég állja a katasztrófában megárvult gyerekek telefonszámláit. Son felkarolta az ötletet, és bejelenttte, hogy minden földrengés következtében szüleit vesztett árva ingyen telefonokat kap, és minden költséget megelelőlegeznek nekik (18 éves korukig). A cégvezér ígéretet tett továbbá, hogy a szerencsétlenségekben elveszett, vagy megrongálódott iPhone-okat is ingyen pótolja a Softbank.

Bár részleteket még nem tettek közzé, reméljük, hogy megvalósulnak Son tervei és azok körében is elterjed a segítő szándék, akik eddig nem adakoztak, pedig megtehetnék.

Forrás: Engadget

Szólj hozzá!

Címkék: japán iphone földrengés softbank

A bejegyzés trackback címe:

https://akut.blog.hu/api/trackback/id/tr372785623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása